Marketing / Pemasaran

Mengapa Brosur Penting Untuk Marketing

By March 20, 2020 April 5th, 2020 No Comments
Mengapa Brosur Penting Untuk Marketing | One Heart Print

Brosur adalah salah satu daripada beberapa pilihan bahan bercetak  yang boleh digunakan sebagai sebahagian daripada promosi perniagaan atau produk. Alat ini amat penting dan berguna tidak kira samada untuk perniagaan kecil mahupun syarikat yang telah bertapak kukuh.

FLEKSIBEL

Brosur pemasaran adalah antara alat paling fleksibel yang anda boleh gunakan untuk memaklumkan kepada pelanggan tentang produk atau perkhidmatan anda. Kedai runcit dan pejabat yang mempunyai trafik pelanggan yang tinggi sering mempunyai risalah dengan maklumat produk samada diletakkan di hadapan kedai atau di ruang tunggu.

Sebagai contoh, bank-bank membuat brosur pada setiap kategori produk kewangan untuk pelanggan mengkaji semula ketika menunggu di lobi. Seringkali juga brosur digunakan untuk pameran dan expo perdagangan sebagai medium maklumat buat bakal pelanggan dan rakan perniagaan.

KIT MARKETING

Brosur berfungsi dengan baik sebagai sebahagian kit media atau promosi. Kit media adalah profil syarikat atau maklumat produk yang boleh dihantar atau diberi kepada mana-mana wakil media untuk digunakan dalam membangunkan ulasan atau cerita tentang perniagaan anda. Brosur membantu sesuatu bisnes menyampaikan impresi yang baik tentang mereka. Anda juga boleh masukkan brosur-brosur dalam pakej hadiah, seperti beg dan T-shirt yang diserahkan di pameran dan expo perdagangan. Menggabungkan brosur dengan ‘freebies’ yang menarik boleh menarik lebih perhatian.

INFORMATIF

Brosur menawarkan lebih banyak ruang untuk maklumat syarikat dan produk berbanding medium cetakan lain seperti iklan surat khabar & majalah. Reka bentuk brosur dengan lipatan trifold anda boleh mempunyai laman depan yang cantik dan menarik ditambah dengan lima bahagian berasingan untuk maklumat produk dan perkhidmatan. Anda boleh menceritakan kisah menarik dalam brosur yang akhrinya membawa pembaca ke bahagian ‘Call To Action’. Kupon dengan tawaran istimewa dan diskaun juga boleh turut disertakan, bagi membuat prospek bertindak segera.

LEBIH MURAH DAN KOS EFEKTIF

Kos yang agak rendah untuk menghasilkan brosur dibandingkan dengan pilihan pemasaran lain menambah nilai mereka untuk cara marketing efektif. Satu brosur tunggal boleh menelan kos hanya sekitar beberapa sen, bergantung pada kuantiti, reka bentuk dan jenis kemasan. Lebih banyak brosur yang anda tempah, lebih murah kos anda. Brosur juga menyampaikan mesej yang jauh lebih mendalam berbanding iklan televisyen atau media cetak yang lebih mahal.

Lagi untuk anda tahu :

Mengapa Brosur Penting Untuk Marketing

| Marketing / Pemasaran | No Comments
Brosur adalah salah satu daripada beberapa pilihan bahan bercetak  yang boleh digunakan sebagai sebahagian daripada promosi perniagaan atau produk. Alat ini amat penting dan berguna…

6 Ways to Make Your Business Card Your Best Marketing Tool

| Marketing / Pemasaran | No Comments
One of offline marketing tools, Business Card plays its certain role charmingly and efficiently in attracting people to your business. However, unfortunately, a lot of…
5 Printed Marketing Material | One Heart Print

These 5 Printed Marketing Material Could Help You Increase Sales

| Marketing / Pemasaran | No Comments
Applying the powerful marketing strategy with the help of the right marketing materials can be the secret weapon to the success of your business. Find…

Cara Bijak Menggunakan Kad Nama

| Marketing / Pemasaran | No Comments
Kad Nama adalah salah satu alat yang paling berharga untuk bisnes anda mendapat lebih banyak rujukan (referral). Kad Nama adalah alat pemasaran yang bebaloi untuk…