20 Cara Ucap Terima Kasih Kepada Pelanggan

[vc_row type=\”in_container\” full_screen_row_position=\”middle\” column_margin=\”default\” column_direction=\”default\” column_direction_tablet=\”default\” column_direction_phone=\”default\” scene_position=\”center\” text_color=\”dark\” text_align=\”left\” row_border_radius=\”none\” row_border_radius_applies=\”bg\” overlay_strength=\”0.3\” gradient_direction=\”left_to_right\” shape_divider_position=\”bottom\” bg_image_animation=\”none\”][vc_column column_padding=\”no-extra-padding\” column_padding_tablet=\”inherit\” column_padding_phone=\”inherit\” column_padding_position=\”all\” background_color_opacity=\”1\” background_hover_color_opacity=\”1\” column_shadow=\”none\” column_border_radius=\”none\” column_link_target=\”_self\” gradient_direction=\”left_to_right\” overlay_strength=\”0.3\” width=\”1/1\” tablet_width_inherit=\”default\” tablet_text_alignment=\”default\” phone_text_alignment=\”default\” column_border_width=\”none\” column_border_style=\”solid\” bg_image_animation=\”none\”][image_with_animation image_url=\”12267\” animation=\”Fade In\” hover_animation=\”none\” alignment=\”center\” border_radius=\”15px\” box_shadow=\”medium_depth\” image_loading=\”default\” max_width=\”100%\” max_width_mobile=\”default\”][/vc_column][/vc_row][vc_row type=\”in_container\” full_screen_row_position=\”middle\” column_margin=\”default\” column_direction=\”default\” column_direction_tablet=\”default\” column_direction_phone=\”default\” scene_position=\”center\” text_color=\”dark\” text_align=\”left\” row_border_radius=\”none\” row_border_radius_applies=\”bg\” overlay_strength=\”0.3\” gradient_direction=\”left_to_right\” shape_divider_position=\”bottom\” bg_image_animation=\”none\”][vc_column column_padding=\”no-extra-padding\” column_padding_tablet=\”inherit\” column_padding_phone=\”inherit\” column_padding_position=\”all\” background_color_opacity=\”1\” background_hover_color_opacity=\”1\” column_shadow=\”none\” column_border_radius=\”none\” column_link_target=\”_self\” gradient_direction=\”left_to_right\” overlay_strength=\”0.3\” width=\”1/1\” tablet_width_inherit=\”default\” tablet_text_alignment=\”default\” phone_text_alignment=\”default\” column_border_width=\”none\” column_border_style=\”solid\” bg_image_animation=\”none\”][vc_column_text][Sentiasa Bersama Anda. One Heart Print Menyediakan Servis Percetakan Pantas & Mudah 7 Hari Seminggu. Hubungi Kami Di Sini][/vc_column_text][vc_column_text]Mengucapkan terima kasih sangat penting – ia memberi aura positif, membuat orang lain rasa gembira dan bagus untuk bisnes anda. Ia tidak perlukan sebarang kos. Teruskan membaca untuk mengetahui pelbagai cara yang boleh anda guna untuk mengucapkan terima kasih kepada pelanggan. Pelanggan yang gembira lebih cenderung untuk setia dan merujuk bisnes anda kepada rakan dan keluarga mereka.[/vc_column_text][vc_column_text]

 1. Beri nota \”Terima kasih\” dengan tulisan tangan. Dalam dunia media sosial dan e-mel, nota peribadi menunjukkan betapa lainnya anda daripada yang lain. Hantar nota ini secara khusus atau sertakan sekali dengan tempahan pelanggan.
 2. Hantar Kad Hari Lahir. Kad ucapan sekalipun ringkas membolehkan pelanggan mengetahui bahawa anda menghargai mereka – dan menambahkan rasa untuk berurusniaga lagi dengan anda.
 3. Beri ganjaran kepada pelanggan setia. Ini boleh jadi semudah menghantar baucer kepada pelanggan utama anda pada akhir tahun ini.
 4. Tawarkan penghantaran percuma.Β Biarpun hanya untuk tempoh terhad, pelanggan suka penghantaran percuma.
 5. Beri barangan dengan logo anda. Pilih sesuatu yang praktikal seperti pen atau mug dengan nama dan logo anda untuk membantu memastikan perniagaan anda terhebat.
 6. Beri perkhidmatan pelanggan yang luar biasa. Bersikap sopan, mesra dan bersedia membantu pelanggan anda untuk menyelesaikan sebarang isu yang mereka hadapi (dan pastikan pasukan anda melakukan perkara yang sama).
 7. Tunjukkan kepada pelanggan yang anda mendengar. Jika anda membuat perubahan selepas mendapatkan maklum balas daripada pelanggan, pastikan mereka tahu.
 8. Berikan kejutan. Tawarkan diskaun pada pelanggan secara rawak, nilai tambah atau produk percuma.

[/vc_column_text][vc_column_text]

[Berkaitan : 5 Bahan Bercetak Untuk Tingkatkan Jualan Anda]

[/vc_column_text][vc_column_text]Bisnes dalam sektor runcit? Cuba petua ini:

 1. Beg berlogo. Kita semua perlukan beg membeli-belah. Pilih beg yang sesuai dengan bajet, cetak logo anda, dan buat bisnes anda sentiasa diingati pelanggan setiap kali mereka membeli-belah.
 2. Sampel percuma. Apa sahaja bisnes anda, kebanyakan pelanggan suka barangan percuma. Cara yang ini terbukti berjaya menarik perhatian dan memenangi pelanggan.
 3. Beri Sampul Duit Hari Raya atau Ang Pow. Pemberian yang mudah dan kos yang sangat rendah. Barang yang laku keras dan sangat diperlukan terutama di musim perayaan. Sampul Raya dan Ang Pow One Heart Print yang cantik akan buat pelanggan bertambah gembira.

[Berkaitan : 4 Tips Sampul Raya Untuk Bisnes Kecil]

 1. Pasang sepanduk (banner). Kadang-kadang pendekatan yang paling mudah adalah yang paling terbaik. Cetak banner dengan mesej \”Terima kasih atas sokongan anda untuk tahun 2019. Semoga bertemu anda lagi di tahun depan.\”
 2. Berikan kalendar yang ditempah custom. Selain maklumat cuti sekolah dan hari kelepasan am, anda juga boleh masukkan gambar-gambar hasil kerja anda serta maklumat-maklumat lain yang berkaitan.

[/vc_column_text][vc_column_text]Petua untuk pendandan rambut dan salun:

 1. Buat magnet foto yang boleh dilekat di peti sejuk. Tambah foto potongan rambut pelanggan anda bersama-sama dengan nombor telefon perniagaan anda supaya mereka ingat siapa yang menjaga rambut mereka kelihatan hebat.
 2. Berikan beberapa produk. Tawaran botol sampel kecil produk anda – jika pelanggan suka, mereka akan kembali untuk beli lebih banyak.
 3. Beri perhatian. Pelanggan salon bukan pelanggan biasa-biasa – ingat nama mereka, tawarkan minuman percuma dan senyuman mesra.

[/vc_column_text][vc_column_text][Menarik Untuk Anda! Cara Bijak Guna Kad Nama][/vc_column_text][vc_column_text]Bagaimana dengan pemilik restoran atau kafe?

 1. Gunakan kad loyalty. Taktik klasik ini adalah cara yang mudah untuk beri ganjaran kepada pelanggan agar mereka kembali – tawarkan mereka minuman percuma, makanan percuma atau hadiah simple, seperti coklat.
 2. Anjurkan sesi makan percuma sebagai promosi pembukaan. Jika anda mempunyai pelanggan setia yang mencukupi, jemput mereka untuk sesi khas merasa menu baru – anda boleh tawarkan harga istimewa dan layanan VIP sebagai tanda penghargaan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Shopping Cart
Open chat
Perlukan Bantuan?
Hi. Perlukan Bantuan?